10 milijuna kuna za uređenje infrastrukture na dijelu Gospodarske zone Istok-sjeverni dio u Čakovcu

Grad Čakovec je na Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“, vlastitim kapacitetima pripremio i prijavio izgradnju komunalne infrastrukture u sjevernom dijelu Gospodarske zone Istok u Čakovcu. U petak je dobivena obavijest da je projekt uspješno prošao 2. fazu provjere, te je upućen Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta na donošenje Odluke o financiranju.

            Cijeli projekt vrijedan je 12.407.676,46 kuna, a ostvarena potpora iznosi ravnih 10 milijuna kuna. To je inače najveći mogući iznos sredstava koja se mogu dobiti za sufinanciranje, a u cijelom iznosu iznose 80,60%. Nakon isteka roka od 15 dana potpisat će se i Ugovor o financiranju.

dav

            Prema odobrenom projektu, u sjevernom dijelu navedene Gospodarske zone. kompletna komunalna infrastruktura, izgradit ceste, sustav odvodnje oborinskih voda, distributivno telekomunikacijska kanalizacija te javna rasvjeta. Ova investicija omogućit će potencijalnim investitorima koji u toj Zoni žele izgraditi proizvodne pogone da već u samom startu imaju mogućnost priključenja na svu potrebnu infrastrukturu, odnosno da odmah po završetku investicije ona može početi s nesmetanim radom. Kako na području Grada Čakovca s jedne strane postoji interes za gradnju novih tvorničkih pogona, a nedostaje opremljenih građevinskih čestica u gospodarskim industrijskim zonama, ova investicija trebala bi rezultirati pojačanim ulaganjima te posredno otvaranjem novih radnih mjesta.

dav

            Nakon donošenje odluke i potpisivanja ugovora, slijedi javna nabava te odabir najpovoljnijeg ponuđača. Ukoliko sve bude u redu radovi bi mogli započeti još ove godine, a trajat će najviše 32 mjeseca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *